Meyer Sounds levererar sin nya lösning Ultra Reflex

Meyer Sounds levererar sin nya lösning Ultra Reflex

Systemet är skapat för frontljud vid användning av LED-väggar och bildskärmar. Det kompletta systemet för varje kanal består av LCR-högtalare vars ljud reflekteras mot skärmen, som är sömlöst integrerad med en direktstrålande bas. Lösningen omfattar patentskyddad akustisk design, DSP och optimeringsteknik

Ljudmässiga utmaningar har begränsat en bredare acceptans av storskaliga skärmar, eftersom högtalarna inte kan placeras direkt bakom bilden i motsats till akustiskt transparenta projektordukar. Att placera högtalare runtom displayen ger en sämre täckning, bildlokalisering och ljudåtergivning. Ultra Reflex behåller de ljudmässiga fördelarna med ett system bakom projektorduken, men förbättrar samtidigt täckningen för en bredare ”sweet spot” i visningslokalen. Resultatet ger enligt företaget full bandbreddsåtergivning kombinerat med extremt låg distorsion, träffsäker spridning, enastående frekvensgång och fasrespons. Med Ultra Reflex kan publiken i hela visningslokalen uppleva en exakt och stabil ljudåtergivning, som kompletterar den senaste bildtekniken.

– Införandet av storskaliga skärmar i filmindustrin genererade ett behov av en unik lösning för LCR-högtalare. Ultra Reflex är kulmen inom prediktionsprogramvara, högtalarteknik och John Meyers livslånga vision om att skapa lösningar för de mest krävande experterna inom ljud, säger Miles Rogers affärsutvecklingschef för marknaderna för film- och innehålls skapande på Meyer Sound.

Pris: Ej tillgängligt
Tillverkare: Meyer Sound, www.meyersound.com


Sony släpper sitt nya flaggskepp i A1serien

Sony släpper sitt nya flaggskepp i A1serien

Mer lokaljournalistik för SVT

Mer lokaljournalistik för SVT