Lawo mc²56 konsoler används under Eurovision Song Contest 2021

Lawo mc²56 konsoler används under Eurovision Song Contest 2021

Foto: Nathan Reinds, NPO

Värdföretagen NPO, NOS, AVROTROS samt OB-företagen NEP och United gick samman för att täcka evenemanget som går av stapeln för 65:e gången i ordningen.

För att leva upp till kraven på ljudkvalité och tillförlitlighet utrustar NEP sina UHD1 och UHD2 bussar med 64-faders mc²56 konsoler, Nova routing cores och Lawos VSM broadcast kontrollsystem. Allt för en smidig integration igenom hela broadcastkedjan. Ytterligare två Lawo 48-faders mc²56 konsoler med tillbehör placeras i ett separat Music Room, där musikproducenten Tijmen Zinkhaan mixar ljudet från alla delegations- och mellanakter. Att använda utrustning från Lawo var ett medvetet val från ljudchefen under ESC 2021, Thijs Peters.

– Det rådde ingen tvekan om att Lawo-konsoler var den perfekta matchningen för detta prestigefyllda uppdrag. De låter bra och de har stora möjligheter när det kommer till routing. Hela vår installation kan integreras helt sömlöst och kan enkelt och intuitivt styras via Lawos VSM broadcast kontrollsystem, säger Thijs Peters.

Denna line-up ska göra det lättare för Broadcastingenjören Andre Swart, FX-ingenjören Marcel Korfage och musikproducenten Tijmen Zinkhaan att tillhandahålla en ljudmässig grund av hög kvalité, som gör att finalisterna kan skina under finalen.


Prestanda i kompakt format

Prestanda i kompakt format

En modern klassiker från ETC

En modern klassiker från ETC