AMBEO från Sennheiser

AMBEO från Sennheiser

Netflix och Sennheiser har introducerat en betydande ljudförbättring för alla tittare som har tillgång till streaming innehåll, tillsammans med en vanlig stereo.

AMBEO lösningen ska enligt företagen leverera en rik ljudupplevelse med ett par vanliga stereohögtalare. Under utvecklingen arbetade Sennheiser med Netflix och andra branschpartners för att finjustera systemet, som nu är tillgängligt att licensiera från Sennheiser. Netflix är den första streamingplattformen som levererar denna förbättrade upplevelse för utvalda titlar. Exempelvis utnyttjar Netflix serien Stranger Things Säsong 4 den nya ljudupplevelsen.

– Sennheiser tror stenhårt på det uppslukande ljudets framtid. Kreatörer över hela världen har använt våra verktyg för att skapa enastående verk, som tänjer på gränserna för musik och filmproduktion. Med AMBEO 2 kanalers Spatial Audio tar vi nu nästa steg med att göra denna nya ljudverklighet tillgänglig för alla, säger Dr Renato Pellegrini från Sennheisers AMBEO team.

–  Jag är ett stort fan av AMBEO då jag alltid letar efter sätt att få till det där filmiska ljudet hemma. Att exempelvis få mixen att låta riktigt uppslukande på allt ifrån avancerade soundbars till iPhones. Det är något som jag tror hjälper publiken att engagera sig ännu mer känslomässigt. Det har även varit ett perfekt format på Stranger Things, för att skapa den där läskiga och krypande känslan. Det faktum att AMBEO kan hjälpa till att återskapa det i stereo är väldigt imponerande för mig, säger ljudteknikern Mark Paterson.

KH 150 från Neumann.Berlin

KH 150 från Neumann.Berlin

STV tar helhetsgrepp om Region Stockholms videoteknik

STV tar helhetsgrepp om Region Stockholms videoteknik