Meyer Sound officiell ljudpartner på samtliga scener i Roskilde

Meyer Sound officiell ljudpartner på samtliga scener i Roskilde

Meyer Sound återvände till Danmark i juni i år, som officiell ljudpartner till Roskilde festivalen. Man firade även den 50:e upplagan av norra Europas största och äldsta musikfestival.

Festivalen i Roskilde pågick från den 25 juni till den 2 juli och det var den hittills mest storslagna med över 290 olika artister inom musik, konst och aktivism. Artisterna framträdde på åtta scener fördelade över det sprudlande festivalområdet med huvudakter som Post Malone, Dua Lipa, Tyler, the Creator och The Strokes. Till detta kom över 130 olika mindre akter som Robert Plant & Alison Krauss, H.E.R. och  Black Pumas.  Samarbetet mellan Roskilde festivalen och Meyer Sound drar nytta av styrkorna hos musikfestivalen, tillsammans med Meyer Sounds banbrytande utveckling av professionella ljudsystem. Allt för att förhöja festivalupplevelsen för såväl artister som fans. För båda parterna var det ett tillfälle att skapa nya lösningar, där evenemanget blir som ett levande laboratorium för att visa upp ny teknik.

– Ljudet på Roskilde festivalen är avgörande för att vi ska kunna skapa de gemenskaper och den perfekta ljudupplevelse som vi eftersträvar på varje festival, säger Lars Liliengren senior produktionsledare för Roskilde festivalen.

Nästan 1,000 högtalare från Meyer Sound, levererade av den europeiska AVL leverantören Creative Technology Norway AS, användes på samtliga festivalscener och övriga platser för framträdanden. Alltifrån Gloria scenen med plats för 1,000 åskådare till den legendariska huvudscenen Orange, med kapacitet för en publik på över 60,000 personer.

STV tar helhetsgrepp om Region Stockholms videoteknik

STV tar helhetsgrepp om Region Stockholms videoteknik

Bärbar skärm från Philips

Bärbar skärm från Philips