Liga Serie A samarbetar med Hawk-Eye

Liga Serie A samarbetar med Hawk-Eye

Italienska fotbollsligan Serie A kommer att inleda ett samarbete med Hawk-Eye Innovations, Sonys helägda dotterbolag. De ska enligt företaget lansera ett omfattande Video Assisted Referee Replay Center i Lissone i Milano.

Hawk-Eye ska även tillhandahålla flera tjänster som Goal Line Technology, Multi-Angle Replay Systems och Electronic Performance Tracking Systems. Tekniken ska enligt Hawk-Eye tillämpas för för att möta målet hos Lega Serie A, att driva innovationen inom fotbollsindustrin och ligga i framkant i sitt fanengagemang. 

– Vi är glada över att förlänga och förstärka vårt partnerskap med Lega Serie A. Data blir en allt mer värdefull komponent inom fotboll och vi tror att våra system kommer att tillföra ett stort värde för dem. Samtidigt fortsätter vi att se till att ligan får den högsta standarden på teknik som möjligt, säger Peter Irwin Hawk-Eyes kommersiella chef för EMEA. 

– Vi ser fram emot att fortsätta partnerskapet med Hawk-Eye, som ligger i framkant när det gäller att introducera grundläggande verktyg som GLT och VAR. Tack vare deras tekniska innovationer och potentialen som det nya produktionscentret i Lissone erbjuder, fortsätter Lega Serie A att växa till ett medieföretag som kan skapa innehåll självständigt. Dessutom ökar det möjligheten att tillhandahålla en mer avancerad produkt till våra partners, klubbarna och alla fans, säger Luigi De Siervo VD Lega Serie A.


Creative Technology förvärvar Bright Group

Creative Technology förvärvar Bright Group

Canon släpper objektiv för 180° VR

Canon släpper objektiv för 180° VR