Panasonic på Moderna museet

Panasonic på Moderna museet

Panasonic var värd för ett evenemang på Moderna museet i Stockholm. Evenemanget var anpassat för den Svenska AV Rental & Staging branschen, där de visade de upp projektorerna PT-RQ25 (3DLP), PT-MZ20 (3LCD) och KAIROS.

PT-RQ25K serien kommer i fyra modeller och inkluderar världens minsta och lättaste 3 chip DLP™ projektor med 20 000 lm och 4K. Den andra 20 000 lm projektorn som visades var LCD modellen PT-MZ20K som är den första i sitt slag. Den är primärt anpassad för fast installation i möteslokaler, föreläsningssalar och hybridmiljöer.

– RQ25K är positionerad för uthyrnings- och scenbranschen. Den har en dubbellaser 3 chip DLP™ ljuskälla och inbyggd redundans för oavbruten projektion. Det säkerställer att showen kan fortsätta, oavsett om en laserdiod skulle falera. Serien är den första med stöd för Intel® SDM-kortplats (Smart Display Module), som integrerar kundens gränssnitt via kompatibla tredjepartsmoduler och valfria proprietära terminalkort, såsom 12G-SDI, SDVOE, NDI, Digital Link med mera, säger Torbjörn Mähler Produkt & Marknadsansvarig i Norden och Benelux.

KAIROS plattformen fångade besökarnas uppmärksamhet. Den ska erbjuda full flexibilitet vad gäller förhållandet till input och output (glass-to-glass) över SDI, HDMI, DisplayPort, ST2110, NDI och andra streamingformat. Med ett fritt val av upplösning och format samt utnyttjande av CPU/GPU, med möjlighet till ett nästan obegränsat antal scenes & layers, erbjuder KAIROS ett intuitivt användargränssnitt. Det ska påminna om Photoshop med en canvas där du lägger till obegränsade lager av transformation, crop, cornerpinning och andra plugins. Detta gör att du ska kunna anpassa din scen eller komposition precis som du vill.

PPDS utser Nick Begleries till ny Commercial Vice President

PPDS utser Nick Begleries till ny Commercial Vice President

Ny gimbal för mobiltelefoner

Ny gimbal för mobiltelefoner