Creative Technology Northern Europe investerar i nytt sortiment av 20,000 lumen-projektorer

Creative Technology Northern Europe investerar i nytt sortiment av 20,000 lumen-projektorer

Creative Technology har meddelat att de kommer investera i ett större antal Panasonic PT-RQ25K högljusprojektorer i Norden, som ersättning till den tidigare PT-RQ22K-serien.

Med inköpet av dessa projektorer kommer Creative Technology fortsätta sin strategi i den totala övergången till 4K laserprojektion inom uthyrning. Med sina 20 000 lumen är PT-RQ25K den lättaste och mest kompakta 20 000 lumen 3-chip DLP-projektorn på marknaden i dag. Den använder SolidShine laserteknologi från Panasonic för en stabilare bildkvalitet i 4K-upplösning och flera andra viktiga fördelar för uthyrningsbranschen.

– RQ25K är perfekt positionerad för uthyrnings- och scenbranschen. Med 4K-upplösning och en dubbel laser 3-chip DLP-ljuskälla, med inbyggd redundans som ger oavbruten projektion för att säkerställa att showen fortsätter även om en laserdiod slocknar, gör den perfekt för högprofilerade applikationer. Med SDM-kortplats sätts även en ny nivå vad gäller konfigurerbarhet och anslutningsmöjligheter, och överbryggar även till IP-baserade system som Panasonic PTZ-kameror eller KAIROS, samtidigt som formatet är en viktig faktor till vår investering, säger Niclas Ljung, CTO på Creative Technology Northern Europe.

– Vi är glada över det förtroende som Creative Technology ger våra produkter och uppgradering av sina tidigare plattformar. Vi är övertygade om att RQ25, tillsammans med befintliga IP-baserade PTZ-kameror och KAIROS produktionsplattform, kommer att placera dem i en mycket bra position för att i framtiden kunna erbjuda sina kunder ett komplett ”glass-to-glass” IP-baserat arbetsflöde, tillägger Tony Grass, försäljningschef på Panasonic Connect Sweden.

Soundbars från Crestron

Soundbars från Crestron

Dr. Michael Neuhaeuser lämnar ARRI

Dr. Michael Neuhaeuser lämnar ARRI